Bättre ugnsstekt potatis
Här har vi ett riktigt härligt recept på en roligare variant av ugnsstekt potatis.
Jag använde:
1 kg små King Edward-potatisar
1 knippe sparris
1 paket Parmaskinka
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Låt skalet vara kvar på potatisen. Börja sedan med att förkoka potatisen 4-5 minuter. Häll av och låt svalna lite. Sprid ut 2 msk olivolja i en långpanna. Linda sedan potatisen med parmaskinkan (en skiva räcker till cirka 3 potatisar). Lägg på den oljiga plåten. Bryt sparrisen och skär i ganska stora bitar och sprid ut längs med potatisarna. Sätt in mitt i ugnen i 25 minuter. Hacka under tiden chilin och vitlöken. När det är 5 minuter kvar för potatisen häller du i olivoljan i en kastrull på medelhög värme. När den blivit varm häller du i vitlöken samt chilin och låter fräsas utan att ta färg. PLING potatisen är klar. Ta ut plåten och häll över oljeblandningen. Salta och peppra! MUMS! Snabbt OCH enkelt!