Lisa J Larsson - Mat, bak och livets goda

Nygjorda naglar

Publicerad 2017-02-28 20:46:26 i Skönhet,

Idag har jag varit och piffat till mina naglar! Fina va?? Sparar ut dem så att jag kan ha dem sådär spetsiga och fina. Pekfingernageln på högerhanden gick av så den måste verkligen växa till sig... Tog en ljusare nude/rosa färg denna gången och är så nöjd!

Min farfars skrivbord

Publicerad 2017-02-28 13:03:00 i Vårt hem,

Som jag tycker om detta skrivbordet! Fick den av min farmor när hon flyttade från sin gård efter att min farfar gått bort. Haft det i mååånga år nu. Möblerade om lite på det och städade bort en massa onödigt som har en förmåga att hamna på bord runtom i huset. Blomman stod från början i fönstret men dess blad fick inte den frihet den förtjänade så bytte plats och satte en annan i fönstret. SÅ nöjd med krukan till den alltså. BLir en mycket varmare känsla med naturliga material hemma.
Tavlan med svart ram stod egentligen i Espens rum men den fick också byta plats. Gillar verkligen den ljusblå tavlan. Vill egentligen ha den i ett kök men vi har inga direkta väggar att ha den på i vårt kök då det är skåp överallt.. Riktigt fynd från IKEA för något år sedan kostade typ en hundring tror jag. 
 
Vad tycks?

Pestotäckt torskfilé

Publicerad 2017-02-28 10:10:00 i Mat är gött,

Som ni vet så är ju inte vi några fisk-älskare. Men vi har börjat lite långsamt med torskfilé. Nu körde jag lite på frihand och inte enligt recept men alla i familjen tyckte det blev jättegott och det blev jag glad för! Espen åt som en lite galning. Ärtorna var nog roligast! Snabbt, gott och enkelt!
 
Du behöver:
En färsk/tinad torskfilé per person
1/2 burk pesto
Olivolja
Salt och peppar
Ingredienser till potatismos
Valfria grönsaker (vi fräste morötter och kokade ärtor)
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader celcius.
  2. Skala potatis och börja koka den.
  3. Blanda ut peston med någon matsked olivolja. Smörj pesto i botten av en ugnssäker form.
  4. Lägg på filéerna. Salta och peppra dem en aning.
  5. Pensla på pesto efter smak på fisken.
  6. Skiva lök och lägg runt fisken.
  7. In i ugnen i 20 minuter. 
  8. När det är 10 minuter kvar på fisken kan du göra moset.
  9. Pling! Nu är fisken klar! 

Om

Min profilbild

Välkommen till min lilla bloggis! Mitt namn är Lisa Jungqvist Larsson. Bor i Skövde med min man och son. Mitt liv består av goda middagar, familjeliv och en och annan blombukett! Vi ska snart flytta från vårt fina hus för nya äventyr någon annanstans. Häng med vettja! Kontakt: lisajungqvistlarsson@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela