Lisa J Larsson - Mat, bak och livets goda

Pasta med salsiccia

Publicerad 2017-02-07 12:58:00 i Mat är gött,

Såg på Sex and the city 2 under tiden jag gjorde maten igår. Espen kollade på tv och var supersnäll så på sätt och vis fick jag lite egentid.
Hela dagen hade jag sjukaste huvudvärken. Den gick över när jag fick i mig dessa sötnosar. Konstigt nog...
Igår testade jag ett nytt recept som jag klippte ur en Coop-tidning om jag inte minns fel. Av Paolo Roberto iallafall! Har kommit på att han gör Lisa-vänlig mat så ja ni kommer fortsätta se recept från honom. Detta recept är för 4 personer. Räckte gott och väl med en portion för det är vädigt mättande. Du behöver ca 400 gram pasta till denna sås. 
 
Pastasås
350 gram färsk salsiccia
3 msk olivolja
1-2 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
1 rödlök, finhackad
1 tsk fänkålsfrön
500 gram passerade tomater
1 dl grovhackad oregano eller 1 tsk torkad
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
170 gram mascarpone
2 dl färskriven pecorino
 
Till servering
Riven pecorino
ev 1/2 kruka basilika eller oregano
 
  1. Dra av skinnet på korvarna och hacka till en färs.
  2. Hetta upp oljan i en panna och fräs salsiccian och chilinunder omrörning utan att ta färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön och fräs med någon minut. Släng peperoncinon. 
  3. Häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar.
  4. Låt såsen småputtra i ca 30 minuter. Släng sedan lagerbladet.
  5. Lägg pastan i kokande vatten. Koka pastan någon minut mindre än vad anvisningarna säger.
  6. Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. 
  7. Servera med mer pecorino och färska örter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till min lilla bloggis! Mitt namn är Lisa Jungqvist Larsson. Bor i Skövde med min man och son. Mitt liv består av goda middagar, familjeliv och en och annan blombukett! Vi ska snart flytta från vårt fina hus för nya äventyr någon annanstans. Häng med vettja! Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela