Picklad rödlök - Texmex style


Denna var verkligen så himla god! Gjorde ett långkok på högrev som jag kryddade med en BBQ-rub samt tillsatte lite spiskummin och annat smått och gott. Serverades med massa goda grönsaker på tortillabröd och lite olika såser.
Recept 1 burk (4 personer)
2 rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl strösocker
1 msk salt
1 lagerblad
1/2-1 färsk chili, tex habanero
Skiva löken tunt. Blanda övriga ingredienser och koka upp. Lägg i löken och sjud i 30 sekunder. Låt kallna. Häll över i en snygg burk med chilin. Låt stå i kylskåpet 6-8 timmar tills löken långsamt ändrar färg från rödvit till vackert ljusrosa. Håller ett par dagar i kylskåpet.
Recept är taget från boken "Texmex från grunden" av Jonas Cramby