Lisa J Larsson - Mat, bak och livets goda

Operation- Check!

Publicerad 2018-02-13 16:41:00 i Espen 2 år, Gomspalt,

Vi la oss tidigt i söndags efter en trevlig beställning från room service. Jag vaknade varannan timme och var rädd att försova mig såklart. Men Sebbe och Espen sov så sött. 05.30 ringde klockan. Då var det bara att kliva upp, packa ihop sakerna och åka mot Sahlgrenska. Vi möttes av en mörk korridor på avdelning 27 då vi var först. Vi satte oss i lekrummet och strax därefter kom en gullig sköterska med Embla-plåster som Espen fick på varje fot. 
Efter det fick vi vårt rum där Espen och pappa Sebastian skulle sova över natten. Sedan bytte Espen om till sin lilla dress inför operation och fick mysa in sig i sin säng lite innan vi åkte ner till operation. Väl därnere fick vi sitta i ett litet väntrum där han även fick lite lugnande. Sedan var det dags! Vi var så nervösa över att han skulle bli ledsen vid själva sövningen och inte ville ligga still eller så. Men alla 5 personer i rummet var så gulliga. Pratade med oss, hämta leksaksbilar och grejer. Dem försökte sätta infarter i fötterna men Espen ryckte till lite för mycket så dem bestämde sig för masken. Shit tänkte vi... Men han var så sjukt duktig?! Han fnissade lite och låg helt stilla. Och inom några sekunder så sov han djupt. Vi fick pussa honom hejdå för stunden och sedan gå ut. Jag grät av mig lite i Sebbes armar. Inte för att jag var ledsen utan mest för att alla spänningar släppte. Sedan köpte vi gofrulle och kollade på nyheterna på avdelningen.
Tiden gick väldigt fort och det var dags att gå till uppvaket. Det första han sa på uppvaket var "Miiiilll" Vilket är mjölk då. Haha så gullig och törstig. Han surplade i sig ett glas saft väldigt fort. Han såg så ynklig ut på uppvaket. Dock inte lika illa som när han var 7 månader. När vi satte oss vid honom sa dem att han skulle sova i kanske 1 1/2 timma. Haha japp... Han vaknade efter typ 5 minuter. Men även här gick det jättebra. Han fick titta på telefonen och sitta i pappas knä så var allt prima! Där satt vi i cirka två timmar. Han blödde ganska mycket ur munnen men det var normalt. Sedan åkte vi upp till vårt rum och sänkte en flaska ersättning. Förstår att han var hungrig efter att inte ha ätit sedan 20.00 kvällen innan. 
Vi försökte under dagen och kvällen med glass, yoghurt och saft då han ska äta flytande i tre dagar nu. Han var inte jättepepp på mat dock. Men han klarade sig ändå. Han sov heller inget mer än under narkosen så när det blev eftermiddag och kväll så var det inte så party;) Myyycket skrik hehe. Han verkade verkligen inte ha så ont dock vilket var skönt. Vi som känner honom märkte verkligen att han mest var trött och grinig. Men efter några varv bärandes på honom i korridoren så kändes han redo för sängen. Värmde en flaska och sedan sussade han in. Jag stannade till 21.30 då han skulle få en supp. Efter det åkte jag til hotellet och ställde kl på 05.15. Och sedan var jag tillbaka tidigt imorse, utcheckad från hotellet i hopp om att få pka hem idag.
Espen hade vaknat vid 03.00. Men inte så konstigt sa vi. Han sov ändå i 8 timmar utan att vakna så det var ju verkligen bra. Förra gången han opererade sig vaknade han varannan timme i tre dagar. Och eftersom Espen inte behövde extra morfin idag så åkte vi hem runt 10!! Så skönt!!! Vi var lite oroliga över om han skulle vilja äta och dricka. Men så fort vi kom hem åt han två skålar utspädd gröt och har varit hur glad som helst. Han får alvedon regelbundet så det funkar bra. Riktigt bra! Har duschat av honom allt blod osv och sjukhuslukten. Han blöder fortfarande lite från näsan men det var normalt sa dem. Så glada över att vara hemma. Han har fått ett garage med rutschkana som han lekt med nu läääänge. Så den var uppskattad;) 
 
WE DID IT!!!!!
 
Nu ska vi mysa hela familjen hemma här idag innan det är back to reality! Vi ser på det nya programmet "Kockakademin" med Jureskog. Tips!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till min lilla bloggis! Mitt namn är Lisa Jungqvist Larsson. Bor i Skövde med min man och son. Mitt liv består av goda middagar, familjeliv och en och annan blombukett! Vi ska snart flytta från vårt fina hus för nya äventyr någon annanstans. Häng med vettja! Kontakt: lisajungqvistlarsson@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela