Lisa J Larsson - Mat, bak och livets goda

Måndags-recept!

Publicerad 2017-10-02 09:41:00 i Mat är gött,

Hallå där mina vänner!
 
Idag har jag tänkt att bjuda på ett smarrigt recept som jag gjorde i lördags. Det bästa är att det bara tar 20 minuter att förbereda och sedan ska det puttra i ugnen i 6-8 timmar helt själv. 
 Original-receptet finns här men jag gjorde det liiite annorlunda samt på svenska;)
 
Till ca 10 portioner behövs det:
4 msk olivolja
1,3 kg högrev
2 burkar hela tomater
6 msk smör
1 finhackad gul lök
1,5 dl rödvin
1 pkt soltorkade tomater i olja (Ridderheims är goda)
2 dl tomatpuré
4 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad persilja
1 tsk oregano
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk paprikakrydda
chili efter smak
salt och peppar
pappardelle-pasta
parmesan
färsk basilika 
 
Ta fram en stor gjutjärnsgryta. Skär köttet i bitar som är cirka 8x8 cm. Värm grytan och tillsätt olivoljan. Salta och peppra köttet och stek snabbt så att köttet får en yta. Bryn smöret så att det fått en fin gyllenefärg. Häll sedan smöret över köttet. Tillsätt sedan vin, lök, tomater, tomatpuré och kryddor. Inte den färska basilikan dock. På med locket och in längs ner i ugnen i 130 grader. Sedan ska den stå där tills köttet börjar falla isär. För mig tog det cirka 6 timmar. Men ta ut grytan lite då och då och vänd om så att allt ligger i såsen. När köttet uppnått den mörhet du vill ha kan du plocka ut det ur grytan. Dra sedan isär det med två gafflar. Sedan lägger du tillbaka det i såsen och blandar runt. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta, parmesan och färsk basilika! Ett gott bröd till detta är inte heller fel;) Bon Appétit!
 
Tryck på hjärtat ifall ni vill ha lite recept då och då!<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till min lilla bloggis! Mitt namn är Lisa Jungqvist Larsson. Bor i Skövde med min man och son. Mitt liv består av goda middagar, familjeliv och en och annan blombukett! Vi ska snart flytta från vårt fina hus för nya äventyr någon annanstans. Häng med vettja! Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela