Pestotäckt torskfilé
Som ni vet så är ju inte vi några fisk-älskare. Men vi har börjat lite långsamt med torskfilé. Nu körde jag lite på frihand och inte enligt recept men alla i familjen tyckte det blev jättegott och det blev jag glad för! Espen åt som en lite galning. Ärtorna var nog roligast! Snabbt, gott och enkelt!
Du behöver:
En färsk/tinad torskfilé per person
1/2 burk pesto
Olivolja
Salt och peppar
Ingredienser till potatismos
Valfria grönsaker (vi fräste morötter och kokade ärtor)
- Sätt ugnen på 225 grader celcius.
- Skala potatis och börja koka den.
- Blanda ut peston med någon matsked olivolja. Smörj pesto i botten av en ugnssäker form.
- Lägg på filéerna. Salta och peppra dem en aning.
- Pensla på pesto efter smak på fisken.
- Skiva lök och lägg runt fisken.
- In i ugnen i 20 minuter.
- När det är 10 minuter kvar på fisken kan du göra moset.
- Pling! Nu är fisken klar!